Het Schoonste Magazine van 't land al gevonden in uw brievenbus? Ontdek hieronder de leuke extra's, filmpjes en tips. Of blader door het magazine online.


Lees het magazine online
Menu

Composteren? Kinderspel!

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar boordevol voedingsstoffen. Maar hoe maakt u goede compost? Wel, da’s heel eenvoudig. U heeft slechts vier dingen nodig: vocht, lucht, warmte en voedsel. Onze how-to video zet u op weg.

  Word een compostexpert


Composteren brengt op

Composteren is niet alleen goed voor uw tuin en het milieu, het levert u ook een aardige duit op.
Bereken hier hoeveel u kan besparen.

Het zit ‘m in de mix

DJ Pat Krimson is geen fanatieke milieuactivist maar hij geeft graag het goede voorbeeld aan dochterlief Troy. De frontman van 2 Fabiola voegde de daad bij het woord en liet zich door onze compostmeester onderdompelen in de wondere wereld van het organisch afval.

  Het propere avontuur van Patje


Composteren op maat

Iedereen kan composteren, maar welk systeem past er bij u?
Kom hier in 1, 2, 3 te weten welk compostsysteem geschikt is.

Dé compostmeester

In Kortessem kunnen ze er niet meer onderuit. Daar staat Consuelo Duarte haar mannetje als compostmeester. Net als haar collegacompostmeesters is ze een vrijwilliger die de gemeente en Limburg.net bijstaat bij de promotie van het thuiscomposteren en het afvalarm tuinieren. Ook u kan beroep doen op een compostkenner! Daarvoor kan u steeds terecht bij uw gemeente.

 

Nieuwsgierig?
Laat u verbazen tijdens een interessante workshop bij u in de buurt!

 

Check het aanbod

Over de
grenzen heen

Niet alleen hier op aarde maar ook in de ruimte wordt er werk gemaakt van een afvalvrije toekomst. Verschillende missies zetten alles op alles om afval te vangen en terug richting aarde te slepen waar het opbrandt in de atmosfeer. Indrukwekkende maar vooral heel erg propere initiatieven! Bekijk de video en aanschouw de sateliet van het European Space Agency in actie.
 

Samentuinen is … meer dan tuinieren alleen!

Vooraleer u en uw omgeving start met samentuinen, controleert u best even het perceel. Er zijn 7 dingen waarop u moet letten. Check? Dan kan u aan de slag!
  1. Is de bodem vruchtbaar?
  2. Is er voldoende zon?
  3. Staan er geen bomen?
  4. Is het perceel afgebakend?
  5. Is het perceel toegankelijk?
  6. Is er 0,5 tot 1,5 are grond per gezin?
  7. Kan het perceel uitgebreid worden (in de toekomst)?
Natuurlijk kan u ook gewoon uw steentje bijdragen in een bestaand project. Hier ontdekt u de samentuin bij u in de buurt.

Heusden-Zolder
redt de koe

BSBO Go Heideland uit Heusden-Zolder heeft de hoofdprijs van de Red de Koe-wedstrijd binnengehaald! De klas van juf Kristel werkte de afgelopen weken heel actief rond zwerfvuil en postte daar regelmatig over op blog van Brik & Britt. De klas wint een opruimer én een bezoek aan de boerderij.

Bekijk het verslag van hun blogacties

 

Chirocycling

De jeugdbeweging Chiro kiest ieder jaar een werkthema. Dit jaar gaat die eer naar ‘Chirocycle’, oftewel minder verspillen. Leiding en leden doen er samen alles aan om er een schone chirotijd van te maken. Bij Chiro Kiekeboe Sente hebben ze de boodschap alvast begrepen.


  Watch and learn!

Wedstrijd

Bent u overtuigd van de kracht van compost? En kan u niet wachten om zelf te beginnen met composteren? Geen nood, Limburg.net helpt u een handje en geeft 50 compostvaten en -bakken weg. Neem hieronder deel en maak uw eigen zwarte goud! In elke gemeente die aandeelhouder is van Limburg.net kiezen we minstens één winnaar!

PrijsvraagSchiftingsvraag


Een tip nodig om de wedstrijdvraag op te lossen? Hier zit een waardevolle tip verstopt.

Hier vindt u het wedstrijdreglement.

Formulier

Om deel te nemen en kans te maken hebben we nog enkele gegevens nodig.

Ontvangt u graag 't schoonste nieuws uit uw regio?